Opskrift på butterdejstærte med tomat og basilikumNem og lækker sommertærte på butterdej med ricotta, tomater, pinjekerner og frisk basilikum. Den er perfekt som let frokost eller som tilbehør til grillmaden.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
300gcherrytomater, eller andre tomater
1rullebutterdej, á 275 gram
1æg
1spsksesamfrø
125gricotta, eller anden flødeost
Peber
30gpinjekerner
Frisk basilikum
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme.
Vask tomaterne og skær dem i skiver i 3-4 millimeter. Husk at skære skiverne på tværs af tomaten og ikke på langs, så sidder indmaden ikke fast og vil falde ud.
300 g cherrytomater
Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og skær et snit rundt langs kanten, cirka 1-2 cm fra kanten. Du skal ikke skære helt igennem dejen. Pensel kanten med sammenpisket æg, og drys den med sesamfrø.
1 rulle butterdej
Smør midten af butterdejen med ricotta, og krydder den med lidt peber.
125 g ricotta, Peber
Fordel skiverne af tomat oven på ricottaen.
Drys pinjekerne over.
30 g pinjekerner
Bag tærten midt i ovnen ved 220 grader over- og undervarme i 15-20 minutter til kanten er sprød og gylden.
Lad tærten køle lidt af inden den pyntes med frisk basilikum og serveres.