Opskrift på butterdejstærte med aspargesLækker og nem aspargestærte lavet på butterdejsbund med ricotta og parmesan. Den er skøn som en frokostret eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
600ggrønne asparges
1rullebutterdej
1æg
1spsksesamfrø
125gricotta
Peber
50gparmesanflager
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme.
Vask asparges og knæk enden af, så de er klar.
600 g grønne asparges
Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær et snit rundt langs kanten, cirka 1-2 cm fra kanten. Du skal ikke skære helt igennem dejen. Pensel kanten med sammenpisket æg, og drys den med sesamfrø.
1 rulle butterdej, 1 æg, 1 spsk sesamfrø
Smør butterdejen inden for kanten med ricotta, og krydder med peber.
125 g ricotta, Peber
Fordel de grønne asparges på tærten.
Bag tærten i ovnen ved 220 grader almindelig over- og undervarme 15-20 minutter til den er gylden og sprød i kanten.
Lad tærten køle af et par minutter, og drys så parmesanflager over de grønne asparges. Nu er tærten klar til servering.