Opskrift på chokolade cupcakes med smørcremeLækre og svampede muffins med chokolade og banan og en silkeblød smørcreme i flere farver. De er perfekte til børnefødselsdagen eller når du vil forkæle familien lidt ekstra.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Nedkøling og samling 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
Muffins
70gsmør
3æg
2tskvaniljepasta
120gsukker
140ghvedemel
1 ½tskbagepulver
1knspsalt
35gkakaopulver
3bananer
75gmørk chokolade
Smørcreme
180gsmør
180gflormelis
2tskvaniljepasta
Frugtfarve, eventuelt
Sådan gør du
Muffins
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Smelt smørret og lad det køle ned.
70 g smør
Pisk æg, sukker og vaniljepasta sammen til det bliver luftigt.
3 æg, 2 tsk vaniljepasta, 120 g sukker
Kom hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver i dejen, og rør den sammen. Kom herefter det smeltede smør i dejen.
140 g hvedemel, 1 ½ tsk bagepulver, 1 knsp salt, 35 g kakaopulver
Hak chokoladen groft og mos bananen med en gaffel. Vend det i dejen, og rør dejen sammen til den er jævn.
3 bananer, 75 g mørk chokolade
Fordel dejen i 12 muffinsforme, de skal fyldes cirka 2/3 op med dej, da de hæver lidt under bagningen.
Bag dine muffins i 20-25 minutter ved 180 grader, indtil dejen er gennembagt og ikke hænger i når du stikker en kødnål i midten af en muffin og trækker den op.
Lad dem herefter køle ned inden du pynter dem.
Pyntning
Når kagerne er kølet ned, laves smørcremen. Husk at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt når du skal bruge det.
Pisk smørret luftigt på en røremaskine eller med en elpisker.
180 g smør
Tilsæt vaniljepasta og herefter flormelis lidt af gangen. Pisk til cremen bliver helt hvid og luftig, der skal piskes ret længe og kraftigt.
180 g flormelis, 2 tsk vaniljepasta
Tilsæt eventuelt frugtfarve. På disse muffins har jeg delt smørcremen i 4 forskellige farver og farvet hver del i hhv. gul, lilla, blå og lyserød
Frugtfarve
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt cremen ud ovenpå dine muffins.
Server straks eller opbevare på køl indtil 30 minutter inden servering.
Noter
Tip til smørcreme i flere farver
Vil du lave en regnbuefarvet smørcreme som her på billederne, så del smørcremen i 4 og farv i 4 forskellige farver med frugtfarve. Tag et stykke husholdningsfilm og læg smørcremen på i lange striber ved siden af hinanden. Rul herefter filmen sammen med smørcremen på, så du får en pølse. Klip den ene ende af, og kom så hele pakken med husholdningsfilm ned i sprøjteposen. Så er du klar til at sprøjte smørcremen ud, og den vil få det flotte farvede mønster.