Opskrift på fastelavnsbollekageDen lækreste kage til fastelavn inspireret af åbne fastelavnsboller med vaniljecreme, og pyntet med kakaoglasur. Skøn at glæde familien med til eftermiddagskaffen eller til at servere til fastelavnsfesten.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hævetid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert15 minuttermin
Antal 12stykker
Ingredienser
Dej
3,5dlmælk
2spsksukker
25ggær, eller 6 gram tørgær
60gsmør
560ghvedemel
1tskstødt kardemomme
¼tsksalt
60gsukker
2æg
Bagefast kagecreme
1vaniljestang
75gsukker
2æg
4spskmajsstivelse
5dlsødmælk
Glasur
1dlflormelis
2spskkakao
2spskvand, kogende
Sådan gør du
Dej
Lun mælken og pisk gæren og sukkeret ud i mælken. Lad væsken stå og boble op mens du vejer resten af ingredienserne af.
3,5 dl mælk, 2 spsk sukker, 25 g gær
Smelt smørret og lad det køle lidt ned.
60 g smør
Kom hvedemel, kardemomme, salt, sukker og æg i røreskålen og tilsæt herefter smeltet smør og mælken med gær i. Nu skal dejen æltes rigtig godt, det gøres nemmest på en røremaskine.
560 g hvedemel, 1 tsk stødt kardemomme, ¼ tsk salt, 60 g sukker, 2 æg
Ælt dejen 15-30 minutter til dejen bliver jævn og glat og slipper røreskålen. Lad herefter dejen hæve overdækket til dobbelt størrelse, det tager en times tid. I mens laves vaniljecremen.
Vaniljecreme
Kom sukker, korn fra vaniljestangen, æg, maizena (majsstivelse) og mælk i en gryde og pisk det hele sammen.
Kog cremen rigtig godt igennem i 2-3 minutter over middel varme indtil den tykner og bliver jævn og glat. Hæld cremen over en i skål eller bøtte og lad den køle ned. Sæt den så i køleskabet indtil den skal bruges i kagen.
Samling
Når dejen er hævet, hældes den ud i en bradepande på cirka 22x33cm beklædt med bagepapir. Tryk dejen ud med fingrene, så den fylder hele bunden af bradepanden, og lad den hæve overdækket til dobbelt størrelse, det tager cirka 30-45 minutter.
Opvarm ovnen til 190 grader almindelig over- og undervarme.
Når dejen er hævet, skal du trykke huller til fyldet. Du kan bruge bunden af et glas, som du smørrer med olie så det ikke hænger fast, eller du kan bruge fingrene. Det er op til dig. Lav 12 store fordybninger i dejen, og fordel kagecremen i hullerne. Det passer med at du skal fordele alt cremen hvis du udelukkende bruger creme til alle 12 fordybninger.
Sæt bradepanden i ovnen, og bag kagen i 25-30 minutter ved 190 grader indtil den er gylden og gennembagt. Tag herefter kagen ud af ovnen, og lad den køle af inden glasuren kommes på.
Glasur
Bland en tyk glasur af flormelis, kakao og kogende vand. Kom eventuelt glasuren i en. sprøjtepose, og sprøjt den ud i cirkler på kagen. Alternativt kan du komme glasuren på med en ske.