Opskrift på English muffinsLækre engelske muffins, som er luftige gærboller bagt på panden. De spises til morgenmad, og kan serveres med alt fra æg og bacon til laks og spinat eller lækkert pålæg eller smørepålæg.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Hævetid 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 15stk
Ingredienser
625ghvedemel
2tsktørgær
1,5tskfint salt
50gsmør
130gvand
350gmælk, gerne sødmælk
1,5spsksukker
Durummel
Sådan gør du
Hvedemel, salt og tørgær vejes af og blandes sammen i en skål.
625 g hvedemel, 1,5 tsk fint salt, 2 tsk tørgær
Smelt smørret i microbølgeovnen og stil det til siden.
50 g smør
I en skål kommes mælk samt vand og sukker. Varm det op til ca 30 grader, eller til det er fingervarmt i microbølgeovnen. Rør det rundt til sukkeret er helt opløst.
130 g vand, 1,5 spsk sukker, 350 g mælk
Kom den lune blanding af vand, mælk og sukker op i skålen til en røremaskine og tilsæt mel, salt og tørgær under omrøring.
Tilsæt det smeltede smør gradvist og ælt nu dejen ved mellem hastighed til dejen slipper skålen helt og glutentesten kan udføres.
Kom dejen ud på en bord drysset let med mel og stram den op til en fast kugle. Kom den i røreskålen igen, dæk den til og lad den hæve et lunt sted til den er dobbelt størrelse, eller ca. 1 time.Hævetiden kan variere alt efter temperatur, en god tommelfingerregel er at tage den op når den er dobbelt størrelse af udgangspunktet.
Vej nu den hævede dej af og del den i 15 lige store portioner. Spænd dejkuglerne op og placer dem på en bageplade drysset med durummel. Tryk nu forsigtigt kuglerne ud til de er flade og ca. 2 cm tykke.
Durummel
Dæk dem til med et fugtigt klæde, eller film og lad dem nu hæve i ca. 1 time eller de ser ud som på billedet.
Varm en god pande op til jævn varme, på mit komfur er det 4 (Induktionskomfur) Når panden er helt varm løftes de nu færdighævede deje forsigtigt op og placeres på på panden. Tilbered dem nu i ca. 6 - 8 minutter på den ene side før de forsigtigt vendes og igen tilberedes 6 - 8 minutter på den anden side.Det er vigtigt at man behandler dejen meget forsigtigt, da de ellers har tildens til at blive flade under tilberedningen. De færdige muffins skal gerne ende ud med at være ca. 10 cm i diameter og 3-4 cm høje.
Hvis man vil være sikker på at de er bagt igennem, så kan man tjekke kernetemperaturen med et stegetermometer, her skal temperaturen være 93 grader.
De færdige Engelske muffins overføres til en rist hvor de skal afkøle helt.