Opskrift på brændte mandler med kakaoSøde karamelliserede mandler, med en let bitter smag af kakao. De er et skønt alternativ til de klassiske julemandler, og så er de et hit hos både store og små.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 1stort glas
Ingredienser
200gmandler
200gsukker
25gkakao
1dlvand
Sådan gør du
Kom mandler, sukker, kakao og vand på en pande og varm op ved middel varme. Rør en gang i mellem under opvarmningen.
200 g mandler, 200 g sukker, 25 g kakao, 1 dl vand
Sukkeret og vandet vil efter lidt tid smelte sammen og blive som tyk sirup. Så skal det stå og boble lige så stille.
Rør jævnligt i mandlerne, indtil alt vandet er fordampet væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive mat og pulveragtigt.
Skru panden ned på lav varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smeltes lidt igen. Hvis din sukker ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså som regel 5-10 minutter før der sker noget.
Rør jævnligt i mandlerne, og hold godt øje med dem så de ikke får for meget. Når de akkurat er blanke, og har en karamelliseret overflade så er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne bare hårde at spise. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke, men der skal stadig være usmeltet sukker på mandlerne også.
Hæld de færdige mandler ud på et stykke bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt kagedåse.
Noter
Kakao
Husk at de skal være rigtig bagekakao du bruger til mandlerne. Kakaoen har en let bitter smag, og sammen med sukkeret, får mandlerne en rigtig fin balance og smag.