Opskrift på råcremeRåcreme kan serveres til frugtsalat, syltede frugter eller til lækre tærter eller kager. Det er en luftig og lækker vaniljecreme, som faktisk er ret nem at lave selv.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æggeblommer
50gsukker
1vaniljestang
2dlpiskefløde
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, vaniljekorn fra vaniljestangen og sukker til en lækker og luftig æggesnaps.
4 æggeblommer, 50 g sukker, 1 vaniljestang
Pisk fløden til en let flødeskum.
2 dl piskefløde
Vend forsigtigt flødeskum og æggesnaps sammen uden at slå luften ud af cremen. Jeg vender forsigtigt råcremen rundt med en dejskraber af silikone, det fungerer rigtig godt.
Server straks din creme til frugt salat, syltede frugter, tærter eller andre desserter eller kager. Du kan også gemme råcremen på køl til senere.
Noter
Æg
Fodevarestyrelsen anbefaler ikke længere at bruge pasturiserede æg til råcreme og andre ting der ikke bliver opvarmet. Du kan altså med ro i maven bruge friske æg til denne opskrift. Hvis du har det bedre med at bruge pasturiserede æggeblommer, så kan du også fint gøre det. Læs mere om æg hos fødevarestyrelsen her.