Opskrift på rødkålssalat med granatæble og saltmandlerLækker sprød salat med rødkål, granatæblekerner, æbler og saltmandler. Perfekt tilbehør til and eller flæskesteg, og skøn salat til julemiddagen eller til Mortensaften.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½rødkål
1æble
1granatæble
50gsaltmandler
Dressing:
2spskolivenolie
1spskæbleeddike
1spskappelsinsaft
Salt
Peber
Sådan gør du
Dressing:
Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Snit rødkålen i fine strimler, og kom den i en skål. Kram kålen lidt mellem hænderne, så strukturen bliver nedbrudt, og kålen bliver nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend det godt sammem.
½ rødkål
Skær æblet i meget tynde både, og bland dem sammen med kålen.
1 æble
Skær granatæblet over på midten. Få kernerne ud ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en grydeske, så kernerne falder ned i skålen.
1 granatæble
Anret rødkålen og æblerne på et fad, og drys granatæblekerner og hakkede saltmandler over, og så er salaten klar til servering.