Opskrift på andebryststeg i airfryerVil du ikke tilberede en hel and til Jul eller Mortensaften, så er et dobbelt andebryst et rigtig godt alternativ. Det kan du nemt lave i en airfryer, og det bliver super godt hver gang.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
1andebryststeg
½tskolie
Salt
Peber
Sådan gør du
OBS: Der er meget stor forskel på de andebryststege man kan købe i supermarkedet. Den vi har brugt i opskriften sidder på et lille stykke brystben. Du kan også få andebryststeg der sidder på en større del af skroget. Derfor bør du altid bruge stegetermometer når du tilbereder en andebryststeg, og tilberede til kernetemperaturen er 68-70 grader inden du tager den ud og hviler.
Andebryststeg
Spray eller pensel skindet på anden med olie, og krydder med salt og peber.
1 andebryststeg, ½ tsk olie, Salt, Peber
Læg stegen med skindsiden op ad i kurven til airfryeren. Hvis du vil have stegesky til sovs, kan du med fordel komme en halv liter vand i bunden af kurven. Det mindsker også stegeos under tilberedningen.
Sæt kurven i airfryeren, og giv den 35 minutter på 180 grader. Skru herefter op til 205 grader, og giv stegen 10 minutter, så skindet kan blive helt sprødt.
Brug et stegetermometer, og tjek at andebryststegen har en kernetemperatur inde ved benet på 68-70 grader, så er den færdigtilberedt. Hvis temperaturen ikke er høj nok, skal du forlænge tilberedningstiden. En kernetemperatur på 68-65 grader, giver et let rosa andebryst. Vil du have det helt gennemstegt, så skal du tilberede det til en temperatur på 75 grader.
Når kernetemperaturen er nået, skal andebryststegen hvile 10 minutter utildækket, og herefter skæres den ud og serveres.
OBS: Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt.