Opskrift på halloween citronfromageDen klassiske mormordessert med pakket ind i en ny og uhyggelig version med blodige kradsemærker. Den er perfekt til halloweenfesten eller sammenskudsgildet i børnenes skole.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Hviletid 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
4bladehusblas
3æg
100gsukker
2citroner, store (eller 3 mindre)
3dlpiskefløde
1spskhindbærmarmelade
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk æg og sukker rigtig godt til en luftig æggesnaps.
3 æg, 100 g sukker
Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
2 citroner
Vrid nu husblassen, og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme under omrøring indtil husblassen er helt smeltet. Tag så gryden af varmen.
Den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal rundt i æggesnapsen.
Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen.
3 dl piskefløde
Fordel citronfromagen i små glas, og sæt den på køl i 2 timer indtil fromagen har sat sig.
Lav kradsemærker med en gaffel eller en kødnål i toppen af fromagen. Fyld revnerne med lidt hindbærmarmelade, så det ligner blod. Jeg brugte en kødnål til at "male" med marmeladen i revnerne.
1 spsk hindbærmarmelade
Server straks eller opbevar desserten i køleskabet indtil servering.