Opskrift på blommetrifliBlommetrifli med bagte blommer, råcreme med vanilje og sprødt havregrynsknas med mandler er en dejlig sensommer- eller efterårsdessert. Du kan samle desserten nogle timer før den skal serveres eller servere den med det samme.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Nedkøling 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bagte blommer
8blommer, store
1vaniljestang
50gsukker
½citron, skallen
Havregrynsknas
25gsmør
25gsukker
50gmandler
50ghavregryn
Vaniljecreme
½vaniljestang
2æggeblommer
25gsukker
1dlpiskefløde
Sådan gør du
Bagte blommer
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær blommerne over på midten, og fjern stenen. Læg blommerne i et ovnfast fad med skærefladen op ad.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og riv citronskallen fint. Bland vanilje, citronskal og sukker sammen, og fordel det ud over blommerne. Læg også gerne den tomme vaniljestang i fadet, den giver god smag til siruppen der kommer i bunden af fadet under tilberedningen.
Sæt fadet med blommerne i ovnen, og bag dem i cirka 20 minutter til de er møre.
Tag fadet ud af ovnen og lad blommerne køle helt ned inden de skal bruges i triflien.
Havregrynsknas
Smelt smørret på en pande ved middel varme.
Hak mandlerne fint. Tilsæt havregryn, hakkede mandler og sukker til panden med smør, og rist det hele til det er gyldent. Rør rundt undervejs, og hold godt øje med det ikke brænder på.
Efter cirka 10 minutter når havregryn og mandler er gyldent, fordeles det på et stykke bagepapir og køler ned.
Råcreme
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til en let skum.
Vend flødeskummen og æggesnapsen sammen uden at slå luften ud af cremen. Jeg vender forsigtigt råcremen rundt med en dejskraber af silikone.
Samling
Skær blommerne ud i mundrette stykker, og anret triflien i lag. Først et lag med blommer, så et havregrynsknas og så råcreme. Du kan gentage og lave flere lag alt efter hvor store glas du bruger.
Server triflien med det samme eller opbevar den på køl indtil servering.