Opskrift på bagte blommerSøde bagte blommer er en skøn sensommer- eller efterårsdessert. Blommerne kan serveres lune eller kolde med for eksempel vaniljeis og ristede havregryn eller med råcreme eller flødeskum.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
8blommer
1vaniljestang
50gsukker
½citron, skallen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær blommerne over på midten og fjern stenen.
Læg de halve blommer i et ildfast fad med skærefladen op ad.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Riv citronskal og bland det med sukkeret.
Drys sukker med vanilje og citronskal ud over de halve blommer, læg også den tomme vaniljestang i fadet.
Bag blommerne i ovnen i 15-20 minutter til de er helt møre.
Server de bagte blommer med blommesiruppen fra bunden af fadet, flødeskum og vaniljeis og eventuelt ristede havregryn med mandler.