Opskrift på kaffeisNem og cremet hjemmelavet is med kaffe. En hjemmelavet is med mild kaffesmag, som er en perfekt dessert ovenpå et dejligt måltid mad. Ved at bruge hele kaffebønner og opvarme dem i mælk og fløde, udtrækker man den gode kaffesmag, men undgår de bitre noter som kaffe ofte har.
Kom kaffebønner, sødmælk, piskefløde, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med salt, og opvarm væsken til cirka 90 grader. Sluk herefter for blusset, læg låget på gryden, og lad det trække i cirka 30 minutter. Når de 30 minutter er gået, lunes væsken igen til cirka 90 grader. Sigt så kaffebønnerne fra.
Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt den varme flødeblanding med kaffesmag til æggesnapsen lidt af gangen mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen langsomt op under omrøring til den når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen, og en dejskraber af silikone til at røre i bunden.
Når massen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver kun bedre af at stå til næste dag.
Nu skal isen fryses. Hæld massen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren. Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær eller hakket chokolade på toppen.