Opskrift på pralbønner med parmesanEn lækker og frisk salat med pralbønner og parmesan. Den passer perfekt på bordet som en lækker grillsalat til sommeres mange grillaftener. Du kan servere den til alt for eksempel kød, fisk eller fjerkræ.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
400gpralbønner, eller andre friske grønne bønner
50gparmesan, i flager
Dressing
2spskolivenolie
1spskbalsamicoeddike
1spskvand
1spskkapers, hakkede
1spskfrisk persille, hakket
1citron, øko, skal heraf
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sukker, efter smag
Sådan gør du
I en gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog.
Kom bønnerne i gryden og kog dem i 2,5-3 minutter. Derefter kommes bønnerne over i koldt vand og køles helt ned, så tilberedningen stopper. Lad herefter bønnerne dryppe af i et dørslag. - Vær opmærksom på at det er vigtigt at varmebehandle grønne bønne, da de indeholder et giftstof i rå tilstand.
I en skål blandes ingredienserne til dressingen. Smag til med salt, peber samt sukker.
Kom bønnerne i en skål og hæld dressingen over. Anret på et fad og fordel flagerne af parmesan over.