Opskrift på bønnesalat med tomat og mozzarellaNem og lækker salat med pralbønner, tomat og mozzarella. Denne bønnesalat er skøn til at slags kød, fisk og fjerkræ og til sommerens grillmad. Du kan sagtens bruge almindelige grønne bønner hvis du ikke kan få fat i pralbønner.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
400gpralbønner, eller andre friske grønne bønner
350gcherrytomater, eller andre tomater
½rødløg
250gfrisk mozzarella
Dressing:
4spskolivenolie
2spskæbleeddike
1tskdijonsennep
1tsksukker
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
I en stor gryde bringes rigeligt velsaltet vand i kog.
Bønnerne kommes i gryden og koges 2,5 - 3 minutter, eller til de stadig er en smule sprøde. Når bønnerne er tilberedte, kommes de over i koldt vand, så tilberedningen stoppes. Lad dem køle helt ned. Derefter kommes bønnerne over i et dørslag, hvor de skal dryppe af. – Vær opmærksom på at det er vigtigt at varmebehandle grønne bønne, da de indeholder et giftstof i rå tilstand.
I en lille skål piskes alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og stil den til siden.
Skæres tomaterne i halve, eller passende stykker og kom dem i en stor skål.
Hak rødløget fint og kom det ned til tomaterne.
De nu afkølede grønne bønner skæres i passende stykker og kommes i skålen. Hæld dressingen over og vend det hele rundt.
Mozzarellaen tages ud af poserne og væsken kasseres. Bræk mozzarellaen i mundrette stykker, og kom den i skålen sammen med det andet og vend salaten rundt en sidste gang inden den anrettes på et fad og drysses med en god portion friskkværnet sort peber.