Opskrift på påskekage med lemon curd og brændt marengsLækker kage til påske med lemon curd og brændt marengs på toppen pyntet med påskeæg. Det er en kage du kan servere som dessert efter en god påskefrokost, eller bare til en kop kaffe her op til påske.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Nedkøling og samling 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 2 timert
Antal 10personer
Ingredienser
Lemon curd
3citroner
140gsukker
5æggeblommer
80gsmør
Mazarinbund
150gsmør, blødt
150gsukker
150gmarcipan
3æg, stuetemperatur
50ghvedemel
Marengs
2æggehvider
100gsukker
Pynt
Påskeæg
Mørk chokolade
Sådan gør du
Lemon curd
Du kan med fordel starte med at lave lemon curd, da den skal køle helt ned for at sætte sig. Den kan også sagtens laves dagen i forvejen.
Riv skallen på citronerne, og kom den i en minihakker sammen med sukkeret. Hak det hele godt sammen.
Kom citronsukker, saften fra citronerne og æggeblommerne i en gryde og pisk det hele sammen. Varm herefter cremen op under omrøring over lav til middel varme. Jeg bruger en dejskraber i silikone, da den nem kan komme rundt i hele gryden.
Hold øje med temperaturen med et termometer. Når temperaturen er cirka 65 grader skæres smørret i tern og kommes ned i gryden. Rør rundt og opvarm fortsat over lav til middel varme indtil smørret er helt smeltet og cremen tykner og bliver glat og jævn. Det sker omkring 75 grader efter 8-10 minutter (undgå at temperaturen kommer over 80 grader, så får du æggeklumper i din creme).
Hæld cremen igennem en si, lad den køle ned, og sæt den så i køleskabet så den kan sætte sig helt.
Mazarinbund
Kagebunden kan med fordel bages dagen før, da den skal køle helt ned inden kagen kan samles.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.
Pisk blødt smør og sukker sammen. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et af gangen, og vend til sidst hvedemelet i dejen.
Smør en springform på 24 cm i diameter, og fordel dejen her i.
Bag bunden i cirka 30-35 minutter til den er gennembagt når du stikker i den. Lad den køle helt ned inden kagen pyntes.
Marengs
Pisk æggehviderne helt stive, brug en elpisker, da der skal piskes meget længe. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Pisk til du har arbejdet alt sukkeret ind i æggehviderne, og marengsen er jævn, glat og danner stive toppe.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.
Samling
Sprøjt marengsen i en høj krans rundt i kanten af mazarinbunden. Brænd marengsen med en gasbrænder så den sætter sig lidt og får gyldne striber.
Fyld lemon curden ovenpå kagen.
Pynt med påskeæg og hakket mørk chokolade og server straks.