Opskrift og kogetid på hårdkogte ægHårdkogte æg er lækkert på et stykke rugbrød med mayonnaise og purløg eller karse på toppen. Hårdkogte æg er også et must til sildemaden til påskefrokosten. Lær om kogning af æg og kogetider her.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 9 minuttermin
Samlet tid 9 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æg, størrelse m/l
Sådan gør du
Tag æggene ud af køleskabet i god tid, så de ikke er helt kolde når de skal koges.
Kom koldt vand i en gryde, der skal være cirka 5 cm vand i gryden. Sæt gryden på kogepladen, og kog vandet op.
Brug en ske til at lægge æggene forsigtigt ned i det kogende vand. Skru ned så vandet kun akkurat koger.
Lad æggene koge i 9 minutter.
Hæld vandet fra når kogetiden er gået, og overhæld æggene med koldt vand for at stoppe tilberedningen.
Pil æggene, og del dem i halve i skær dem i skiver. Nu er æggene klar til servering.
OBS: Vær opmærksom på at kogetiden kan variere alt efter størrelsen på æggene. Små æg skal koge cirka 8 minutter, medium og large æg cirka 9 minutter og store æg cirka 10 minutter.