Opskrift på lammekrone på grillSkal du servere påskelam for familien, så er lammekrone et godt valg. Men lam kan spises hele året rundt. Grillet lammekrone får en skøn smag af grill, som passer godt til lammet. Server med sprøde kartofler og tzatziki eller myntesauce.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800glammekrone
1spskolivenolie
Salt
Peber
1spskfrisk rosmarin
Sådan gør du
Lammekrone på gasgrill - direkte/indirekte varme
Lammekronen tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
Grillen forvarmes til 180-190 grader sat op til direkte/indirekte varme.
Forbered lammekronen ved at fjerne hinden på bagsiden. Det gøres let ved at løsne den i den ene side og derefter trække den af. Hinden smides væk.
Fedtet på oversiden ridses i diagonal mønster med en skarp kniv. Pas på at du ikke skærer ned i selve kødet.
Lammekronen smøres ind i et tyndt lag olivenolie og krydres derpå med salt, peber samt finthakket frisk rosmarin.
Kom derefter lammekronen på grillen og brun den af over direkte varme på begge sider.
Lammekronen flyttes derefter til indirekte varme, placer et steget termometer i lammekronen, og tilbered den nu under låg til kernetemperaturen er ca. 58 grader.
Når kernetemperaturen er nået tages lammekronen af grillen og skal nu trække utildækket i ca. 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Lammekrone på træpille grill - Reverse sear metoden
Lammekronen tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
Grillen varmes op til 110 grader.
Forbered lammekronen ved at fjerne hinden på bagsiden. Det gøre let ved at løsne den i den ene side og derefter trække den af. Hinden smides væk.
Fedtet på oversiden ridses i diagonal mønster med en skarp kniv. Pas på at du ikke skærer ned i selve kødet.
Lammekronen smøres ind i et tyndt lag olivenolie og krydres derpå med salt, peber samt finthakket frisk rosmarin.
Placer et stegetermometer i lammekronen og tilbered den over indirekte varme til kernetemperauren er 56 grader. Tag lammekronen af grillen og stil den utildækket i mens grillen varmes op til højeste varme 250 - 300 grader.
Når grillen er meget varm brunes lammekronen hurtigt af og tages derefter af grillen, hvor den skal trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.