Opskrift på biksemad med flæskestegDen perfekte resteret hvis du har flæskestegsrester. Det er en lækker og smagsfuld biksemad serveret med lækre spejlæg. Ud over spejlæg kan du servere din biksemad med rugbrød og syltede rødbeder.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 55 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1,5kgkartofler
100gsmør
500gtilberedt flæskesteg
2løg
3laurbærblade
1kvistFrisk rosmarin
1kvistFrisk timian
1,5tsksalt
Peber
8æg
Sådan gør du
I en stor gryde koges kartoflerne i rigeligt med velsaltet vand. Når kartoflerne er kogt møre (ca. 20 min), hældes vandet fra og kartoflerne stilles til siden så de kan dampe af og køle lidt ned.
Når kartoflerne er sat over, pilles løgene og skæres i tern. Kom ⅓ af smørret i en stor pande og smelt det ved middel varme. Nu kommes de forberedte løg i panden og svitses derpå til du bliver gyldne og bløde.
Imens løgene svitses gøres flæskestegen klar. Fjern svær og fedt. Skær derpå flæskestengen i skiver og derefter i passende tern.
Når løgene er færdige tages de af panden og kommes i en skål og stilles til siden. I samme pande smeltes halvdelen af det tilbageblevne smør.
Kom ternene af flæskesteg på sammen med rosmarin, timian og laurbærblade, og svits flæskestegsternene til de tager farve og bliver gyldne.
Imens flæskestegsternene brunes af, skæres kartoflerne i passende tern.
Når flæskestegsternene er brunet af, kommes løgene tilbage i panden sammen med kartoffelternene. Nu skal biksemaden svitses ved middel varme til kartoffelstykkerne tager farve og bliver gyldne. Kom salt samt peber i og smag til.
Når biksemaden står og tager farve forberedes spejlæggene. I en pande smeltes en god klat smør og æggene slås ud. Tilbered nu spejlæggene til blommen har den ønskede konsistens, de kan eventuelt vendes til sidst hvis du bedst kan lide dem sådan.
Server biksemaden med spejlæggene, syltede rødbeder og eventuelt et stykke rugbrød.