Opskrift på flødekartofler med parmesanHelt fantastisk lækkert fad med flødekartofler og parmesanost, der giver den helt rigtig rare ostede smag. Flødekartofler med ost passer godt til en grillet bøf, stegt kylling eller de klassiske retter som hamburgerryg eller frikadeller.
Forb. tid 35 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet35 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1,5kgkartofler
1løg
1dlsødmælk
4dlpiskefløde
3laurbærblade
2tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
1knspstødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen
100gparmesan
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á ca. 3 - 4 mm. Stil dem til siden når du er færdig. Her kan du med fordel bruge et mandolinjern.
Løget pilles og skæres i tynde skiver.
Piskefløde, sødmælk, salt, peber, hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt rosmarin kommes ned i en gryde sammen med fintrevet parmesanost.
Lad det simre i nogle minutter ved middelvarme under omrøring.Kom derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 5 minutter, pas på at det ikke sætter sig i bunden af gryden.
Hæld grydens indhold op i etildfast fad, ogstil det midt i en forvarmet ovn ved 200 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 1 time eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.
Server flødekartoflerne med det samme, for eksempel som tilbehør til hamburgerryg, frikadeller eller en grillet bøf.