Marokkansk brød Khobz - opskrift på marokkansk brød til gryderetter eller suppe
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Khobz - Marokkansk brød opskrift

Lækre små brød til suppe eller gryderetter
Ret Tilbehør
Køkken Marokkansk
Keyword Brød
Samlet tid 2 timer
Antal 6 stk

Ingredienser

  • 300 g hvedemel Gerne med højt proteinindhold
  • 350 g durum Oprindeligt bruges der semolina
  • 2,5 tsk tørgær
  • 1,5 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 310 g lunkent vand

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, eller i skålen til røremaskinen.
  • Tilsæt vandet og ælt dejen i 10 minutter ved medium hastighed til den er blevet elastisk.
  • Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i Ca. 1 time.
  • Del dejen i 6 portioner og form dem hver til en kugle.
  • Tryk dejkuglerne flade med dine fingerspidser til de er mellem 5 -6 mm tykke. Dæk dem til og lad dem hæve i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Prik brødene med en gaffel.
  • Overfør dem til en bageplade med bage papir, og bag dem i Ca. 20 minutter eller til de er blevet flot gyldne.
  • Lad dem køle af og server dem som tilbehør til gryderetter eller til salater.