varme hveder - opskrift på varme hveder eller hvedeknopper til at spise ristede med smør aftenen før store bededag
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Varme hveder opskrift

Hvedeknopper til at spise aftenen før store bededag
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Boller
Samlet tid 2 timer
Antal 15 hvedeknopper

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 600 g hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken lidt i mikroovnen til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Smelt i mens smør i mikroovnen.
  • Herefter tilsættes salt, sukker, kardemomme og smør til mælken og det hele røres sammen.
  • Kom herefter et sammenpisket æg i, og rør det hele sammen på røremaskinen i mens melet tilsættes lidt af gangen. Når melet er rørt ind i dejen skrues hastigheden op, og dejen æltes i ca. 5-10 min. eller til den samler sig og slipper skålen. Herefter dækkes dejen med et viskestykke og stilles til hævning i 1 time.
  • Form 15 lige store boller, og stil dem tæt i en smurt bradepande med høj kant. De skal ikke røre hinanden, men have ca. 1 cm i mellem dem. Sæt bradepanden ind i en kold ovn og, sæt et fad i bunden af ovnen, og tilsæt 0,5 liter kogende vand til fadet. Lad hvederne hæve i dampen i ovnen i ca. 25 minutter. Undgå at åbne ovnen i mens de hæver, så slipper dampen ud.

  • Efter 25 minutter tages bradepanden med hvederne og fadet med vand ud af ovnen. Tænd så ovnen på 200 grader (alm. ovn). Når ovnen er varm, skal hvederne ind, og bages ca. 15-20 minutter midt i ovnen til de er gyldne. Køl hvederne af og spis dem ristede med smør.