Opskrift på spaghetti bologneseDen originale italienske ret, som smager fantastisk og ovenikøbet er nem at forberede. En italiensk version af pasta med kødsovs, som er rig på smag og dybde. Server din bolognese med spaghetti, linguine eller din yndlingspasta.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 4 timert
Samlet tid 4 timert20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bolognese
1dlolivenolie
200gbacon, skåret i fine tern
1løg, finthakket
1stængelbladselleri, finthakket
1gulerod, finthakket
500ghakket oksekød
3dl tomatpure
5dlbouillon
3dlrødvin
1knspmuskatnød, fintrevet
1spsksukker
Salt
Peber
Tilbehør
500gspaghetti, eller linguine
½dlparmesan, revet
Sådan gør du
Halvdelen af olien opvarmes i en gryde (sørg for at bruge en god tykbundet gryde da den fordeler varmen bedre). Den finthakkede bacon tilsættes og steges til det er gyldenbrunt.
1 dl olivenolie, 200 g bacon
Tilsæt finthakket løg, gulerod og bladselleri og steg det sammen med det gyldne bacon over lav varme i ca. ti minutter, husk at røre i gryden.
1 løg, 1 stængel bladselleri, 1 gulerod
Så skal der skrues op for varmen og det sidste olie tilsættes, når gryden er godt varm igen tilsættes hakket oksekød, det findeles og steges med til det er brunet godt af.
500 g hakket oksekød
Så skal de sidste ingredienser i, bouillon, tomatpuré, rødvin og den revne muskatnød tilsættes og det smages til med sukker, salt og peber.
Nu skal det hele bringes op til kogepunktet og derefter skal det stå og hygge sig i gryden under låg ved svag varme i mindst 4 timer. Hvis det koger for meget ind kan der spædes op med vand eller lidt bouillon.
Ventetiden kan være svær når duften breder sig, men den lange kogetid er med til at trække al smag ud af ingredienserne og jo længere den koger, desto kraftigere bliver den i smagen.
Tag låget af gryden den sidste time, så det koger godt ind. Rør i gryden ind i mellem så det ikke brænder på!
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og server med friskkogt pasta og revet parmesan.