En mindre gryde eller metalskål der kan passe ned i den store gryde
Køkkensalt (300g)
Et piskeris og en grydeske
Ingredienser
2,5dlpiskefløde
2,5dlsødmælk
2spsksukker
1tskvaniljepasta
100gchokolade, hakket, for eksempel daim eller M&M's
Sådan gør du
Tag en stor gryde eller beholder og fyld den godt op med sne. Hæld cirka 300 g køkkensalt ovenpå sneen og bland det øverste sne med salten.
Sæt en mindre gryde eller metalskål oven i sneen i den store gryde, og kom fløde, mælk, sukker og vaniljepasta i. Rør ismassen rundt med et piskeris mens den fryser.
Efter cirka 10-15 minutter har isen softicekonsistens, og chokoladen tilsættes. Skift piskeriset ud med en grydeske og rør isen godt.
Frys isen til den har den ønskede konsistens. Vil du have den helt fast, kan den sættes i fryseren et par timer. Den kan også fryses ret fast i sneen eller spises som softice.