Nem opskrift på lækker brunch til Valentinsdag med brød, æg, bacon, yoghurt og søde hjerteformede french toast. Det er dejligt at glæde dem man har kær med god Valentins mad.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
Brød med æg, french toast og bacon:
2skiverbrød
3stkæg
1/2dlmælk
2spskparmesan, fintrevet
Salt
Peber
2spskkanelsukker
2tskhonning
10gsmør, til stegning
4skiverbacon
Græsk yoghurt med honning og müsli:
1dlgræsk yoghurt
2spskhonning
2spskmüsli
Serveres eventuelt med:
Friskbrygget kaffe
Juice eller smoothie
Frisk frugt eller bær
Sådan gør du
Brød med æg og bacon:
Steg baconskiverne sprøde på en pande, og stil den til siden indtil servering.
Udstik hjerter med en udstikker i brødskiverne.
Slå 1 æg ud, og pisk det sammen med mælk. Del æggemassen op i to skåle. I den ene skål tilsættes parmesan, salt og peber, i den anden tilsættes kanelsukker.
Dyp de firkantede stykker brød med et hjertehul i midten i æggemassen med parmesan, og steg dem på en pande ved middel varme på den ene side i cirka 1-2 minutter til det er gyldent og sprødt. Vend brødet, og slå så et æg ud i hvert hjerteformet hul i midten. Hvis du er i tvivl om det hele kan være der, så slå ægget ud i en lille skål, og hæld først blommen i, og derefter hviden lidt af gangen.Læg et låg på panden eller staniol henover, skru ned for varmen, og steg videre indtil ægget er færdigtilberedt. Nu er æggebrødene klar til servering, drys dem med salt og peber, og eventuelt lidt timian eller purløg.
Dyp de små udstukne hjerter i æggemassen med kanelsukker i, og steg dem på panden i 1-2 minutter på hver side til de er gyldne. Anret dem med lidt sirup på toppen og eventuelt drysset med frysetørrede hindbær eller friske bær.
Græsk yoghurt:
Fordel yoghurten i glas, kom lidt honning på toppen, og til sidst müsli, granola eller nødder.
Anret det hele på et fad eller et stort tapasbræt, og server med kaffe eller te, juice eller smoothie og frisk frugt eller bær.