Opskrift på lækre hjemmelavede guldkarameller. Den helt rigtige smag af karameller med chokolade, som man husker fra sin barndom.
Tilb. tid 40 minuttermin
Nedkøling 3 timert30 minuttermin
Samlet tid 4 timert10 minuttermin
Antal 70stk
Ingredienser
5dlpiskefløde
250gsukker
125gglukosesirup
1tskvaniljepasta
Overtræk:
200gmørk chokolade
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog ved middelvarme.- Brug en nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let hænger fast.
Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader. Tag så gryden/panden af blusset.
Karamelmassen hældes op i et fad 25x25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 1 time ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.- En portion giver ca. 70 karameller.
Rul de bløde karameller til kugler og sil dem på køl 1 time.
Temperer chokoladen og dyp derefter de afkølede karameller i chokoladen. Kom dem på en plade med bage papir og lad den køle helt af.
Pak guldkaramellerne i stykker af bagepapir eller cellofan.