Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Sommerdessert med bær og romskum opskrift
Lækker dessert med sommerens bær, en luftig skum med rom og havregrynsknas med mandler
Forb. tid
5
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Hviletid
2
timer
t
Samlet tid
2
timer
t
20
minutter
min
Antal
2
personer
Ingredienser
125
g
jordbær
125
g
hindbær
2
spsk
mørk rom
2
spsk
havregryn
2
spsk
mandler
,
groft hakkede
2
dl
piskefløde
2
spsk
flydende honning
Sådan gør du
Start med at halvere jordbærene og mariner dem sammen med hindbærene i halvdelen af rommen.
Rist herefter hakkede mandler og havregryn på panden til det er let gyldent.
Pisk fløden til en flødeskum, og tilsæt resten af rommen og den flydende honning.
Når mandler og havregryn er afkølet, hældes det også i flødeskummen, gem lidt til at drysse på toppen til sidst.
Nu skal desserten puttes i glas - skiftevis bær og romskum - stil herefter desserterne på køl i et par timer.
Desserterne tages ud lige inden de skal serveres og drysses med lidt knas inden servering.
Noter
Opskriften her svarer til 2 store desserter som på billedet eller 4 mindre.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
stor dessert
Kalorier:
564
kcal
Kulhydrater:
36
g
Protein:
6
g
Fedt:
43
g
Mættet fedt:
23
g
Kolesterol:
137
mg
Natrium:
41
mg
Kalium:
336
mg
Fibre:
7
g
Sukker:
24
g
A-vitamin:
1470
IU
C-vitamin:
54
mg
Calcium:
117
mg
Jern:
1
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere