Pærerne skrælles og kernen fjernes. Derefter skæres 3 pærer i stykker á ca. 1x1 cm. Kom stykkerne af pærer i en skål og stil dem til siden. De sidste 2 pærer skæres i både á ca. 1/2 cm. i tykkelsen.
Dejen:
Smørret smeltes i en gryde, led det køle af til det skal bruges.
Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
Derefter tilsættes mel, samt bagepulver og det piskes igen til det er blevet en glat masse.
Tilsæt gradvist det smeltede afkølede smør samt vanilje imens der stadig piskes. Når dejen er helt glat, vendes pærestykkerne forsigtigt rundt i dejen.
Find en springform på ca. 22 cm. i diameter frem og smør den med smør. Drys den derefter med mel. Hæld nu dejen med pærestykkerne i formen og fordel den i jævnt lag.
Fordel pærebådene ud over toppen af kagen og tryk dem let ned.
Bagning:
Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
Når kagen er færdig, køles den inden den tages ud af formen.
Slut af med at drysse ristede mandelflager ud over kagen.
Server den med cremefraiche eller vaniljeis, eller bare som den er.