Lækre små tærter af butterdej med gedeost og figner samt honning og timian på toppen. De er lækre som en snack eller forret, eller de kan serveres til tapas eller brunch.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 18stk
Ingredienser
1rullebutterdej
180ggedeost
4figner, friske
2spskflydende honning
Frisk timian
1æg, til pensling
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul butterdejen ud, og skær den ud i 6x3=18 firkanter. Skær et snit langs kanten af hver firkant cirka 1 cm fra kanten. Prik nogle gange med en gaffel inden i midten af firkanterne. Læg dine butterdejstærter på en bageplade beklædt med bagepapir.
1 rulle butterdej
Skær gedeost og figner i skiver. Læg en skive gedeost på midten af hver butterdejsfirkant, og læg en skive af fignerne ovenpå.
180 g gedeost, 4 figner
Pisk ægget sammen, og pensel kanten med det sammenpiskede æg.
1 æg
Bag tærterne i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Lad dem herefter køle lidt ned.
Top de lune tærter med lidt honning og frisk timian, og server dem straks.