Lækker og krydret jordbær/hindbærmarmelade med skønne julesmage. Den er dejlig til morgenmaden i julemåneden, men også i julekager, småkager, til æbleskiver og i mange andre sammenhæng.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 2store glas
Ingredienser
600gjordbær
400ghindbær
300gsukker
1tskvaniljepasta
½tskstødt kardemomme
5hele nelliker
1kanelstang
1stjerneanis
1appelsin, skal og saft
3spsksukker
3tskgeleringspulver
Sådan gør du
Kom jordbær, hindbær, sukker, vaniljepasta, kardemomme, nelliker, kanel, stjerneanis i en stor gryde. Riv appelsinskallen ned i gryde, og pres derefter appelsinsaften og hæld den oven i det andet.
600 g jordbær, 400 g hindbær, 300 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, ½ tsk stødt kardemomme, 5 hele nelliker, 1 kanelstang, 1 stjerneanis, 1 appelsin
Kog det hele op og lad det koge ved middelsvag varme i 20 minutter uden låg.
Skum marmeladen ved at fjerne skummet på toppen af gryden med en ske.
Smag til om du synes den mangler mere sukker, ellers tages gryden af varmen. Hvis du vil have en marmelade uden hele bær, kan bærrene moses eller du kan give marmeladen en tur med stavblenderen (Husk at fiske de hele krydderier op inden du blender).
Bland geleringspulver og sukker sammen, og drys det i marmeladen under omrøring.
3 spsk sukker, 3 tsk geleringspulver
Sæt gryden tilbage på varmen, og giv det et opkog. Lad det koge et minuts tid, og hæld derefter marmeladen på skoldede syltetøjsglas. Sæt straks låget på, og lad marmeladen køle ned.
Noter
Ingrediensnoter
Appelsin - Det er vigtigt at du køber økologiske appelsiner til denne opskrift, da vi skal bruge både skal og saft i marmeladen.Vaniljepasta - Hvis du ikke har vaniljepasta, kan du bruge korn fra 1 vaniljestang i stedet. Du kan også erstatte et par spiseskefulde af sukkeret med vaniljesukker, hvis du hellere vil bruge det.Geleringspulver - Jeg har her brugt geleringspulver til marmelade fra Dr. Oetker. Det er den i den røde pose i supermarkedet.
Opbevaring
Marmeladen kan fint hold sig mange måneder hvis dine glas er helt rene, skoldede og eventuelt skyllet i atamon eller spiritus. Opbevar dem køligt og mørkt, og sæt det i køleskabet efter glasset er åbnet.