Lun mælken til ca. 35 grader. Tilsæt 1,5 spsk. sukker samt tørgær og pisk det sammen. Lad det stå 10 - 15 minutter til det bliver skummende. Så er vi sikre på at gæren er godt i gang.
Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule af.
Når mælken er boblet op, kommes den i skålen til en røremaskine sammen med æg. Rør det sammen og tilsæt derefter mel, smeltet smør, sukker, bageenzym og salt.
Ælt nu dejen ved medium hastighed til den begynder at bliver helt galt og slipper skålen en smule. Man kan også tjekke og se om man kan lave glutentesten.
Når dejen er æltet færdig kommes den over i en stor skål smurt med olie. Dæk skålen til og stil den til at hæve et lunt sted. Den skal hæve i ca. 1 time.
Når dejen er hævet kommes den ud på et bord drysset med mel. Del dejen i 12 lige store portioner. Fold dejklumperne ind og form dem til boller.
Kom bollerne i et ildfast fad foret med bagepapir og lad dem hæve tildækket til de er vokset til dobbelt størrelse. Det er meningen at bollerne skal hæve op ind i hinanden.
Forvarm ovnen til 190 grader alm. ovn.
Efter ca. en halv time er bollerne hævet. Nu skal de pensles med æg, og så er de klar til at komme i ovnen. Placer det ildfaste fad med bollerne midt i ovnen og bag dem i 15-20 minutter eller til de er gyldne og lækre.
Tag bollerne ud ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, inden de tages ud af fadet. Fjern bagepapiret og lad dem køle helt af på en rist.