Opskrift på porchetta på grillKlassisk italiensk rullesteg på grill. Sprøde svær hele vejen rundt, og masser af smag selvfølgelig. Spis stegen med nogle ovnkartofler og en salat, eller måske en simpel kartoffelsalat.
Her i opskriften går jeg ud fra at man har et forberedt svineslag. Udbenet med ridset svær. Vend slaget med sværsiden ned. Rids nu kødet i diagonalt mønster i ca. en halv centimeters dybde. Det gør det nemmere at arbejde krydderier og krydderurter ind.
1 svineslag
Start derefter med at drysse slaget med salt. Dernæst drysses det med stødt fennikelfrø, stødt sort peber samt chilipeber. Massér det godt ned i kødet.
Derefter kommes der salvie, rosmarin samt citronskal på. Massér igen det hele godt ned i kødet.
1 citron, 2 spsk salvie, 2 spsk rosmarin
Slut af med hvidløg og massér det igen godt ind.
10 fed hvidløg
Rul nu stegen stramt og snør den godt sammen med madsnor.
Nu skal der salt på sværene. Massér groft salt ind og ned imellem sværene.
1 ½ spsk salt
Nu kan man vælge at lade stegen trække på køl nogle timer inden den skal på grillen. Men man kan sagtens smide den på med det samme.
Kom porchettaen på rotisseri.
Grillen forvarmes til 250 grader indirekte varme.
Placer en drypbakke under stegen og kom stegen på grillen. Tænd for dit rotisseri. Nu skal stegen grille ved 250 grader i ca. 15 minutter.
Skru derefter varmen ned til 150 grader og tilbered den roterende steg, til kernetemperaturen er 68-70 grader. Hvis sværen ikke er sprød, skrues varmen til sidst op til 250 grader. Hold godt øje med at sværen ikke branker.
Når kernetemperaturen er nået og sværen er gylden og sprød, tages stegen af grillen. Nu skal den hvile utildækket i 15-20 minutter inden den skæres ud og serveres.