Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Græske kartofler
Opskrift på lækre kartofler i ovn med citron og hvidløg! Disse ovnkartofler perfekt til lam eller som tilbehør til noget lækkert mad fra grillen. De lækre krydderier, citron og hvidløg giver dig en lille bid af Grækenland hjemme i dit eget køkken.
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
1
time
t
25
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
35
minutter
min
Antal
4
personer
Ingredienser
1,5
kg
kartofler
½
dl
frisk persille
,
hakket
Marinade:
½
dl
olivenolie
1 ¼
dl
citronsaft
2 ½
dl
hønsefond
2
tsk
citronskal
,
fra økologiske citroner
10
fed
hvidløg
,
groft hakket
1
spsk
oregano
1 ½
tsk
salt
Peber
,
efter smag
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 grader.
Start med at rengøre kartoflerne og skær dem ud groft. Kom dem i en stor skål.
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.
Hæld marinader over kartoflerne og bland det grundigt.
Hæld det hele over i et ildfast fad og dæk det til med alufolie.
Placer det ildfaste fad midt i den forvarmede ovn og tilbered det i ca. 70 minutter.
Når der er gået 70 minutter, fjernes folien og kartoflerne vendes rundt og tilberedes yderligere 10 - 15 minutter eller til de bliver let gyldne.
Drys med hakket frisk persille og server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
person
Kalorier:
433
kcal
Kulhydrater:
71
g
Protein:
9
g
Fedt:
14
g
Mættet fedt:
2
g
Kolesterol:
2
mg
Natrium:
259
mg
Kalium:
1693
mg
Fibre:
9
g
Sukker:
5
g
A-vitamin:
58
IU
C-vitamin:
88
mg
Calcium:
59
mg
Jern:
3
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere