Opskrift på vaniljekranse med mandlerSprøde og smagfulde klassiske julesmåkager. Vaniljekranse et altid et must herhjemme når vi julebager. De er nemme at lave, og både børn og voksne elsker dem. Denne opskrift på vaniljekranse stammer fra min mor.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 80stk
Ingredienser
50gmandler
2vaniljestænger
175gsmør
175ghvedemel
60gkartoffelmel
125gsukker
1æg
Sådan gør du
Start med at smutte mandlerne og hak dem fint.
50 g mandler
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud, som blandes sammen med sukker og hakkede mandler.
2 vaniljestænger, 125 g sukker
Smøret smuldres nu i melet, inden sukkerblandingen med mandler tilsættes sammen med et æg.
175 g smør, 175 g hvedemel, 1 æg, 60 g kartoffelmel
Det hele æltes let sammen og stilles koldt et par timer eller gerne til næste dag. Når dejen er kold, køres den igennem en kødhakker med stjerneform på, skæres ud i passende stykker og formes til kranse.
Du kan også forme vaniljekranse i sprøjtepose med en stjernetyl. Hvis du vil sprøjte dem ud i hånden, så kan du undlade at komme dejen på køl, men bare sprøjte dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt herefter pladen på køl en halv times tid, for at undgå at vaniljekransene flyder ud under bagningen.
Vanillekransene bages ved 200 grader i 7-10 min. Lad dem køle af og opbevar dem i en kagedåse.
Noter
Ingredienser
Brug gerne rigtig smør når du bager småkager, det smager altså bare bedst.
Opbevaring og holdbarhed
Når småkagerne er bagt og kølet helt ned, skal de opbevares i kagedåser. Læg eventuelt at stykke bagepapir over kagedåsen inden du sætter låget på, så den slutter helt tæt.Sæt kagedåsen i viktualierummet eller et andet mørk og lidt køligt sted. De skal endelig ikke i køleskabet! Når småkagerne opbevares på den rigtige måde, kan de holde sig lækre i flere måender.