Man kan med fordel marinere lammekoteletterne dagen i forvejen, men et par timer før de skal på grillen er også fint.
Kom koteletterne i et fad og hæld olie, citronsaft, citronskal, rosmarin, knust hvidløg samt salt og peber over. Vend det hele godt rundt, og stil det i køleskabet et par timer.
Imens koteletterne marinerer laver man salaten. Den skal nemmelig også lige trække en time i køleskabet inden den serveres.
Salat
Start med at hælde væsken fra bønnerne og skyl dem godt under den kolde hane, stil dem til side og lad dem dryppe godt af. I mellemtiden skal tomaterne flås. Skær et lille kryds i toppen af dem og kom dem i kogende vand i Ca. 1 min. Tag dem op, og nu skulle skindet gerne være lige til at pille af. Hak tomaterne og forårsløgene, og stil dem til side. Snit de 2 løg i tynde skiver og gør det samme med peberfrugten. Hak persillen fint og stil det hele til side. Så skal vi lave marinaden til salaten.
Kom olien i en lille skål og kom citronsaft og finthakket dild i, rør rundt og smag til med salt og peber.
Kom bønnerne i en stor skål, tilsæt tomater, løg, forårsløg, persille og peberfrugt, og bland det godt sammen. Hæld marinaden over, rør sammen og smagt til. Stil salaten i køleskabet, og og tag den ud lige inden den skal serveres.
Grilltid!
Fuld knald på grillen, og så på med lammekoteletterne, jeg gav dem ca. 4 min på hver side ved meget høj varme, vi kan godt lide når de stadig er rosa i midten. Hvis man ikke er til det, så giv den lige et par minutter mere.
Server lammekoteletterne sammen med den kolde bønnesalat og evt. ovnbagte kartofler.