Opskrift på culottesteg på grillGrillet rosastegt okseculotte med masser af smag! Server den med kartofler, en god sauce og grøntsager efter eget valg. Så har du en dejlig middag til dine gæster, din familie eller til en ekstra speciel aften som nytårsaften.
Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid inden tilberedningen. Pak den ud og skyl den under koldt vand. Dup den derefter tør med køkkenrulle.Puds den ren for sener og fedt i bunden. Lad den nu ligge tildækket ved stuetemperatur i en times tid.
1,5 kg culottesteg
Tilberedning på kulgrill eller gasgrill
Grillen forvarmes til 180 grader. Sat op til indirekte varme.
Når culotten er kommet op i temperaturridses fedtet. Rids først på den ene led og derefter diagonalt på, så der kommer små fedttern.Pas på ikke at skære for dybt så du kommer ned i kødet. Gnid stegen godt ind i olie og hvidløg, Drys den med salt og peber over det hele.
Nu skal stegen på grillen og steges ved indirekte varme i ca. 45 minutter, eller til kernetemperaturen er 56 grader. Så burde den være medium og det er sådan vi foretrækker den.
Tag kødet af grillen og lad det hvile utildækket på en skærebræt i 20 - 25 minutter inden den skæres ud.
Tilberedning på træpillegrill
Culottestegen tages ud af køleskabet et times tid før den skal på grillen. Trim den og puds den for fedt og sener på bagsiden.
Træpillegrillen forvarmes til 180 grader med træpiller efter smag.
Rids fedtsiden, pas på ikke at skære ned i selv kødet. Gnid culotten ind i en smule olivenolie samt knust hvidløg, drys den derefter med salt og peber efter smag.
Placer nu den forberedte steg på grillen over indirekte varme, altså væk fra varmekilden. Kom et stegetermometer i, så du kan holde øje med kernetemperaturen.
Nu skal stegen tilberedes i ca. 45 minutter, eller til kernetemperaturen er 56-58 grader. Culotten kan efter behov brunes af over den direkte varme til sidst hvis det er nødvendigt.
Når den ønskede kernetemperatur er nået og culotten er brunet af, tages den af grillen og skal nu trække utildækket i minimum 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.