Opskrift på tyrkisk pide med oksekødEn Pide er en slags Tyrkisk pizza. Her i en version med med fyld af oksekød og feta, men du kan selvfølgelig godt variere fyldet efter hvad I bedst kan lide. Server dem med en lækker salat eller noget grønt tilbehør.
Jeg forudsætter i denne opskrift at dejen bliver æltet på maskine. Den kan også sagtens æltes med håndkraft.
Kom vand, tørgær, olie samt salt og sukker i en skål til en røremaskine. Bland det sammen og tilsæt derefter gradvist melet. Lad det ælte på maskinen ved medium hastighed til dejen slipper skålen. Det plejer at tage små 15 minutter på min maskine.
Dæk derefter dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse. ca. 1 time. Forbered fyldet i mens dejen hæver.
Når dejen har hævet, deles den ud i 6 portioner og lad hæver på bordet i 10 minutter.
Fyld
Find en pande frem, varm olivenolie op til middel varme og tilsæt grøn peber, rød peber, løg samt chili. Steg det til løgene bliver klare. Kom det i en skål og lad det køle helt af.
Når det er kølet af tilsættes hakket kød, tomat, æg, hvidløg, chili, citronsaft, persille, salt samt stødt spidskommen. Rør farsen grundigt sammen.
Stil den på køl til den skal bruges.
Pide tid!
Start med at forvarme ovnen til 185 grader. alm. ovn. Lad den varme op en halv times tid. Nu er vi så heldige at have en pizzaovn, så vi laver dem på den i stedet for. Men her i opskriften holder vi os til ovnen. Du kan også sagtens lave dem på en grill med en pizzasten.
Nu er dejen klar til at blive rullet ud. Rul en dejklump ud til en oval form, cirka ½ cm. i tykkelsen.
Kom derefter fars på, hold det en centimeter fra kanten af dejen. Fold kanterne på dejen ind i den karakteristiske form og gentag processen for alle klumper dej. Slut af med at drysse med feta.
Bag nu piderne i den forvarmede ovn i ca. 20 - 30 minutter eller til de er gyldne og lækre.