Opskrift på snobrødDen bedste opskrift på snobrødsdej! Det er altid et hit når der er børn, og man skal lave bål, hvad enten det er til Sankt Hans aften eller en dejlig sommerdag på terrassen. Denne dej er nem at lave, og den giver virkelig lækre brød over bålet.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Hævning 1 timet
Antal 10snobrød
Ingredienser
50gsmør
3dlsødmælk
25ggær
1tsksalt
2stkæg
500ghvedemel
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde. Tilsæt herefter mælken og opløs gæren i den lune væske.
Tilsæt æg og salt, og herefter melet lidt af gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet, eller det kan være du skal bruge lidt mere. Dejen skal være smidig og blød, men ikke klistret. Ælt herefter dejen godt, brug gerne en røremaskine. Dejen skal æltes ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve 1 time før den bruges.
Lav snobrød ved at trille lange pølser og sno dem om enden af en pind.
Bag snobrødene over gløderne i bålet (Ikke ilden!) og husk at vende dem ofte.
Spis snobrød med ketchup og en pølse i, eller prøv at fylde dem med marmelade eller nutella.