Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Panzanella - Italiensk brødsalat opskrift
Salat som tilbehør eller måltid
Forb. tid
15
minutter
min
Antal
4
personer
Ingredienser
1
stk
ciabattabrød
,
det gør ikke noget at det er lidt tørt
3
spsk
koldt vand
4
tomater
,
store
1/2
agurk
,
hakket groft
1
rødløg
,
skåret i tynde skiver
1
dl
frisk basilikum
Dressing:
5
spsk
olivenolie
4
tomater
,
saft og kerner heraf
1 1/2
spsk
rødvinseddike
1/2
tsk
sukker
2
spsk
kapers
Salt
,
efter smag
peber
,
efter smag
Sådan gør du
Brødsalat:
Riv ciabattabrødet i passende mundrette stykker, og kom dem i en stor skål. Man kan evt. grille brødstykkerne en smule i ovnen først.
Fordel vandet over brødstykkerne.
Hak 4 tomater groft og kom dem i skålen sammen med agurk og løgskiverne.
Hak basilikummen groft og kom den i skålen sammen med de andre ingredienser.
Dressing:
Skær tomaterne i halve og pres saft og kerner ud i en skål, læg det overskydende kød og skind væk (brug det evt. til suppe eller en anden ret).
Bland olie, eddike, kapers og sukker sammen med saften fra tomaterne og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen over salaten i den store skål og bland det hele godt sammen.
Lad det stå og trække en times tid i køleskabet før servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere