Start med at varme ovnen op til 180 grader. Så skal smørret smeltes i en gryde, lad det køle lidt af efter det er smeltet.
Bland sukker og brun farin i en skål. Kom det smeltede smør i og pisk det grundigt sammen.
Tilsæt æg og æggeblomme samt vaniljeekstrakt og salt, og pisk det grundigt til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt derefter mel samt bagepulver og bland det grundigt.
Hak chokoladen i passende små stykker og rør dem i massen til det er grundigt blandet sammen.
Nu er det bagetid! Lav kugler af ca. 60 ml. (Jeg brugte et deciliter mål og fyldte det til lidt over halv) og placer dem på en bageplade med bagepapir, jeg havde plads til 9 på en plade.
Så skal de bages i den forvarmede ovn ved 180 grader i ca. 15 - 17 min. Eller til de er gyldne i kanten, pas på de ikke får for meget så de bliver hårde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af på pladen inden de flyttes over til en rist.
Spis dem lune eller gem til senere - det kan godt være svært at lade dem ligge! - Velbekomme.