Fastelavnsboller af wienerbrød med smag af gammeldags æblekage. Det er nemme og lækre fastelavnsboller med fløde, æblegrød og makroner. Herhjemme er de et hit hos både børn og voksne.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Nedkøling og samling 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4frosne fastelavnsboller
12makroner
2dlpiskefløde
1spskvaniljesukker
Æblegrød
4æbler
1spskvaniljesukker
1dlvand
Sådan gør du
Æblegrød
Start med at lave æblegrøden, den kan evt. koges dagen før.
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med vand og vaniljesukker. Kog æblerne i 20-30 minutter alt efter hvor grov en grød du vil have. Smag til og måske behøver den mere sukker, det afhænger meget af hvilke æbler du bruger.
4 æbler, 1 spsk vaniljesukker, 1 dl vand
Køl æblegrøden ned inden den skal fyldes i bollerne.
Fastelavnsboller
Bag bollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skær dem over på midten.
4 frosne fastelavnsboller
Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker.
2 dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
Fordel æblegrøden på de 4 underboller.
Knus makronerne, gem en hel til toppen af hver. Drys herefter med knuste makroner og top med flødeskum.
12 makroner
Luk med overbollen og pynt med lidt flødeskum og en hel makron eller lidt glasur eller flormelis.
Noter
Wienerbrødsboller - Vi har her brugt frosne wienerbrødsboller fra Hatting. Vi har også gode erfaringer med at bruge dem fra Mette Munk.