Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom herefter smøret i og lad det smelte helt.
Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.
Lad den koge et par minutter under omrøring og tag den af varmen. Tilsæt salt og hæld saucen på et glas. Du skal cirka bruge halvdelen til denne opskrift, og resten kan gemmes i køleskabet.
Marengs
Pisk æggehviderne stive med eddike. Tilsæt sukker en skefuld af gangen mens du pisker. Marengsen skal være sej, blank og holde formen.
Brug 2 skeer til at sætte 10-12 marengs på en bageplade med bagepapir. Kom en skefuld saltkaramel i midten af hver, og kør lidt rundt i overfladen med en gaffel eller en kødnål.
Bag dine marengs i ovnen ved 120 grader i 1-1,5 time.
Lad dem køle af på bagepladen og opbevar dem i en kagedåse til de skal spises.