Små søde og syrlige snitter med frisk smag af citron
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 15stk
Ingredienser
Bund:
260gmel
60gsukker
2citroner, økologiske, skallen
1/4tsksalt
230g smør
Fyld:
6stkæg
250gsukker
100gmel, sigtet
1/4tsksalt
2dlcitronsaft
Sådan gør du
Bund:
Forvarm ovnen til 180 grader, alm ovn. ikke varmluft.
Bland, mel, sukker, fintrevet citronskal og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og bland det sammen med fingrene. Undgå direkte at ælte det. Det skal være smuldrene.
260 g mel, 60 g sukker, 2 citroner, 230 g smør, 1/4 tsk salt
Find et fad på Ca. 23 x 28 cm frem (jeg plejer at bruge en alubakke) for den med bagepapir. Kom blandingen til bunden i formen og fordelden i et jævnt lag. Pres den ned med fingrene, så den bliver lidt kompakt.
Bag nu bunden midt i en forvarmet ovn ved 180 grader ca. 25 minutter eller til bunden bliver gylden i kanten.
Fyld:
I mens bunden bager laves fyldet. I en skål blandes citronsaft, sukker, æg og salt samt sigtet mel. Pisk det til en jævn masse indtil sukkeret er opløst. Hyld fyldet igennem en si for at fjerne skum og bobler. Stil det til siden, til det skal hældes over den forbagte bund.
1/4 tsk salt, 6 stk æg, 250 g sukker, 2 dl citronsaft, 100 g mel
Når bunden har bagt i ca. 25 minutter hældes fyldet over. Der skues ned til 160 grader og den skal nu bage yderligere i 15-20 minutter afhængig af ovn. Det må ikke bliver overbagt, så hold øje med det. Det skal sætte sig i kanten, men må gerne være lidt som gele i midten når man ryster med fadet.
Nu skal fadet ud og køle af, inden det dækkes over og kommes i køleskabet i mindst 3 timer, eller gerne til dagen efter.
Når det er kølet af i køleskabet, skæres det i passende snitter (ca. 3x3 cm) og drysses med flormelis inden de serveres.