Opskrift på fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbærLækre vandbakkelser med skøn smag af chokoladeskildpadder og solbærmarmelade. De er nemme at lave, og hele familien elsker at sætte tænderne i dem. Hvis du ikke vil lave vandbakkelser, kan du købe frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som du kan bage og bruge i stedet.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 12stk
Ingredienser
Skildpaddecreme
1/2lpiskefløde
8storechokoladeskildpadder, svarende til ca. 230 gram
Vandbakkelser
2dlvand
125gsmør
125ghvedemel
5æg
Samling og pynt
2dlSolbærmarmelade
12Miniskildpadder
Flormelis
Sådan gør du
Skildpaddecreme
Lav først cremen, den kan med fordel laves dagen før, eller minimum 8 timer før de skal samles.
Kog fløde op og lad den koge ca. 1 minut. Hak skildpadderne groft, kom dem i en skål og hæld den varme fløde over. Rør i skålen til massen er helt jævn og alt chokolade er smeltet.
Lad massen køle lidt af, dæk den med husholdningsfilm (det skal ligge direkte oven på cremen for at undgå skind) og stil fløde/chokoladecremen i køleskabet til den er helt kold. Det tager omkring 8 timer eller gerne til næste dag.
Vandbakkelser
Vandbakkelserne er bedst at lave lige før de skal serveres.
Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at koge vand og smør op i en gryde.
Når smørret er smeltet og væsken koger tilsættes alt melet på en gang, og der røres kraftigt, jeg bruger helst en træske. Hold gryden på lav varme mens du rører indtil dejen samler sig, bliver blank og slipper skål og ske. Så skal den hurtigt af varmen!
Lad dejen køle af mens du slår 5 æg ud og pisker dem godt sammen. Dejen må ikke være for varm når du piske æggene i.
Kom dejen i røremaskinen med piskeris eller brug en elpisker. Tilføj hvad der svarer til 1 æg af gangen, og pisk godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være klistret men jævn og glat.
Sæt 12 klatter på en bageplade med bagepapir, det er nemmest at gøre med to skeer.
Bag vandbakkelserne i 25-35 minutter midterst i ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 25 minutter. Når tiden er gået og de er gyldne, tager du en vandbakkelse ud, og ser om den falder sammen. Gør det det, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud af ovnen.
Klip et lille hul i siden når de kommer ud så dampen kan slippe ud og de ikke bliver bløde.
Samling af fastelavnsbollerne
Når du er klar til at samle bollerne, og lige inden de skal serveres, tager du skildpaddecremen ud af køleskabet, og pisker den op. Det kan du gøre i en røremaskine med piskeris eller med en elpisker. Den skal blive let og luftig, men kan nem overpiskes, så vær opmærksom mens du pisker.
Klip fastelavnsbollerne op, smør bunden med solbærmarmelade og fyld dem derefter skildpaddecreme. Du kan gøre det med en ske, eller fylde cremen i en sprøjtepose med en tyl hvis du synes.
Toppen af fastelavnsbollen drysses med flormelis eller pyntes evt. med creme eller glasur og en miniskildpadde.