Opskrift på ribbensteg i ovnSaftig ribbensteg med knasende sprøde svær. Det er en skøn steg til en julefrokost eller serveret med sovs, brunede kartofler og rødkål. Ribbensteg er et smagfuldt og lækkert stykke kød, som indeholder mere fedt ind den klassiske flæskesteg, derfor har den heller ikke samme tendens til at blive tør.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 2 timert
Hviletid 20 minuttermin
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
Ildfast fad der passer til stegen
Ingredienser
1ribbensteg
5peberkorn
1spsksalt, groft kokkesalt
4laurbærblade, delt i 2
2friske timiankviste, eller anden frisk krydderurt
1lvand, kogende
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Vend stegen med sværsiden nedad i det ildfaste fad. Hæld kogende vand ved til det dækker sværene.
Kom stegen i ovnen i 20 minutter.
Tag stegen ud og vend den. Tjek at alle svær er skåret igennem, ellers kan det let gøres med en kniv. Pas på at du ikke skærer ned i selv kødet. Kom timian og et par ekstra laurbærblade samt peberkorn i vandet.
Gnid salt ned i mellem sværene, og stik laurbærbladene ned imellem sværene fordelt ud over stegen. Hvis stegen ligger lidt ujævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir. det er vigtigt at sværsiden ligger jævnt, så alle svær for lige meget varme i ovnen.
Nu skal stegen i ovnen i 1 ½ time ved 200 grader varmluft. Fadet med stegen placeres midt i ovnen. Suppler evt. med mere vand undervejs så det ikke tørrer ud. Alt stegeskyen fra det ildfaste fad kan med fordel bruges til en lækker sauce/sovs.
Hold øje med stegen de sidste 15 min. af stegningen, så sværen ikke brænder på. Når alle svær er gyldne og sprøde tages stegen ud og stilles utildækket på et skærebræt. Her skal den stå ogtrække i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres.