Opskrift på oksemørbrad sous videMed sous vide metoden kan du lave perfekt rosa oksemørbrad hver gang! Oksemørbrad er skøn nytårsmad eller mad til en anden festlig lejlighed. Server for eksempel med pommes Anna og portvinssauce.
Puds mørbraden af for sener og fedt. Du kan evt. binde mørbraden op, for at holde på formen. Krydder den med salt og peber.
Varm 2 spsk. olie op på en pande kom rosmarin, timian samt hvidløg på og brun derefter mørbraden på alle sider ved høj varme. Der er delte meninger omkring det med at brune kødet af før det kommer i sous vide-badet. Jeg synes at det giver mere smag, der er andre der vil sige at det ikke gør en forskel. Det skal være helt op til dig selv hvad du er mest til. Hvis du ikke vil brune den af, så springer du bare let og elegant hen over dette trin :-)
Nu er mørbraden brunet af "eller ikke", og så skal den vakuumpakkes. Tør den lidt af inden med noget køkkenrulle, så der ikke kommer for meget saft med ned i posen, det kan nemlig godt drille når man skal forsegle posen. Vakuumer og forsegl posen.
Kom mørbraden i det forvarmede vand og giv den nu 2,5 timer ved 56 grader.
Efter 2,5 timer tages posen op og væsken hældes fra (gemmes til sauce). Varm 2 spsk. olie op i en pande og brun mørbraden af igen ved høj varme. Tilsæt 2 spsk. smør i det sidste par minutter sammen med mere rosmarin og timian samt hvidløg. Øs smørret over mørbraden, så den lige får lidt ekstra smag. Når mørbraden er brunet godt af skal den af varmen og op på en tallerken.
Nu skal mørbraden hvile i ca. 15 minutter. Skær den derefter ud i passende skiver og server med det samme sammen med dit favorittilbehør.