Kog i mens fløde og sødmælk op med sukker, kanel, nelliker, kardemomme, vaniljekorn og den tomme stang. Lad blandingen koge i 2 minutter og si herefter krydderierne fra.
Kom blandingen tilbage i gryden og kog op. Tag fløden af varmen. Vrid husblas'en godt og opløs den i den varme fløde. Lad blandingen køle af 2 minutter, og hæld den på 4 glas. Kom glassene med panna cotta på køl i minimum 2 timer før du går videre til geleen.
Kirsebærgele:
Når panna cottaen har sat sig i køleskabet kan du lave kirsebærgeleen.
Kom 1 blad husblas i koldt vand i 5 minutter.
Kog 2 dl saft fra dessertkirsebær op sammen med en kanelstang (bærene kan du gemme til is eller andre desserter). Når saften koger, tages den af varmen. Vrid husblas'en og opløs den i den varme saft. Lad saften køle af til stuetemperatur, og fordel den på de kolde panna cottaer. Stil glassene i køleskabet til geleen har sat sig (min. 2 timer).
Servering:
Lige inden servering tages glassene ud af køleskabet, og pyntes med hakkede brændte mandler eller mandelsplitter.