Opskrift på risalamandeJulens klassiske dessert, som ingen af os kan undvære i julen. Det er en dessert du nemt kan lave på forhånd, faktisk bliver den kun bedre af lige at stå nogle timer i køleskabet inden den serveres med kirsebærsovs.
Start med at smutte mandlerne. Jeg bruger ofte mikroovnen og koger dem i en kop vand i 1 minut. Herefter lader jeg dem stå 2 minutter og så er de klar til at smutte. Alternativt kan du koge dem 1 minut i vand i en gryde, lade dem trække i 2 minutter i vandet og så smutte dem. Hak de smuttede mandler groft. Husk at gemme 1 hel mandel hvis der er mandelgave.
80 g mandler
Bland risengrød, vaniljesukker (eller almindelig sukker eller flormelis og kornene fra 1 vaniljestang) og hakkede mandler sammen.
500 g risengrød, 2 spsk vaniljesukker
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Den skal ikke være for fast, men danne bløde toppe når du rører i den.
2 dl piskefløde
Bland først 1/3 af den piskede fløde i risengrøden, og vend herefter forsigtigt resten af fløden i, uden at slå for meget luft ud af risalamanden.
Sæt risalamanden på køl indtil den skal serveres.
Spis med lun kirsebærsovs og drys eventuelt med hakkede mandler.
Noter
Opbevaring og holdbarhed: Opbevar rester af risalamanden i køleskabet. Her kan den holde 2-3 dage.