Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Brun sovs opskrift
En brun sovs der kan tilpasses til and, flæskesteg, culotte mm..
Forb. tid
5
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Samlet tid
20
minutter
min
Antal
4
Ingredienser
1/2
l
fond
,
kan erstattes af 1 bouillonterning samt 1/2 l vand
afdryp fra steg
,
fedtet skilles fra
1
stk
lauerbærblad
1 1/2
spsk
ribsgele
,
eller efter smag
1
dl
fløde
,
38 %
salt og peber
,
efter smag
1
spsk
sovsekulør
Til jævning:
2
spsk
maizena
1
dl
vand
Sådan gør du
Kom fond, laurbærblad, afdryp, ribsgele, samt fløde og kulør i en gryde og bring det i kog, smag det til med salt og peber og evt. mere ribsgele.
Når du er tilfreds med smagen, skues der ned for varmen. Bland vand samt Maizena majsstivelsen i en kop, og rør det ud så der ikke er klumper.
Tilsæt jævningen til saucen under omrøring. Jeg plejer at bruge et piskeris. Hvis man vil have en tykkere sauce tilføres der mere jævning.
Lad saucen koge lidt inden den serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere
x
x