Opskrift på lette, luftige og bløde pølsehorn. De er perfekte i ungernes madpakke eller som let frokost eller snack når det skal gå hurtigt. Server dem også til børnefødselsdagen, der er de altid et hit!
25ggær, eller 6 g. tørgær. Hvis man bruger tørgær, blandes det i melet
50gsmør, blødt
8pølser, delt i 2
Til pensling:
1æggeblomme
0,5dlmælk
Sådan gør du
Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en skål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
Slå et æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i æg/mælken.
Kom blandingen af mel, sukker og salt i en røremaskine. Tilsæt nu blandingen af æg og mælk og rør dejen i ca. 5 minutter. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 - 25 minutter, afhængig af køkkenmaskinen og hvordan den ælter.
Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det er en våd dej, så det kan godt tage noget tid. Ca. 1 - 1 1/2 time
Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 16 lige store portioner. Form den til boller. Dæk dem til og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
Rul nu hver bolle ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse og læg den på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
Når alle pølsehorn er laver dækkes de til og de skal nu hæve til næsten dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 190 grader sat op til over/undervarme. Stil en bradepande i bunden af ovnen, så du kan lave lidt damp under bagningen.
Når pølsehornene er hævet skal de pensles. Slå æg ud og pisk det sammen med mælk, pensel alle pølsehornene med blandingen.
Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn. Kom 1/2 dl. vand i bradepanden så der kommer damp og luk ovnen.
Nu skal pølsehornene bage i 13 - 15 minutter eller til de er gyldne og lækre.
Server dem varme eller frys dem ned til senere. De kan også holde sig i køleskabet i 3-4 dage.